Меню

Пържен кафяв ориз с пиле и грах

5 април 2025 | 06:30 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Пържен кафяв ориз с пиле и грах
45 мин.

  • Порции: 4

Бързите и лесни ястия са любими на всеки, който има забързано ежедневие и няма време за готвене. Рецептата ни за пържен кафяв ориз с пиле и грах се приготвя именно така. Вкусът ѝ е прекрасен и е удобна за всяка делнична вечер, когато ви се хапва нещо бързо и вкусно. 

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте 1 супена лъжица олио в голям тиган на среден огън. 
  2. В него запържете нарязаното пилешко заедно с чушката, лука и чесъна. 
  3. Разбърквайте, докато пилешкото покафенее леко или около 5 минути. 
  4. Извадете пилешкото и го поставете в съд с капак. 
  5. Загрейте останалата супена лъжица олио в тигана на среден към силен огън. 
  6. Добавете сварения ориз. 
  7. Разбърквайте, докато започне да се запържва. 
  8. Добавете соевия сос, оцета и граха. 
  9. Разбърквайте за 2-3 минути. 
  10. Върнете пилешкото в тигана. 
  11. Разбъркайте финално и сервирайте.  

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай