Меню

Рецепта за разкошен селски хляб

31 март 2025 | 15:46 | Мария Дуковска
лесно
Добави в любими

Няма по-ухаен аромат от този на прясно изпечен хляб. Ако ви се хапва домашно приготвен хляб, опитайте тази лесна рецепта за селски хляб. Може да го приготвите с обикновено брашно или с безглутеново, според желанието и вкуса ви.

Домашен селски хляб

Продукти
Приготвяне
  1. В 200 мл топла вода добавяте меда и маята, след което хубаво разбърквате. 
  2. Оставете сместа за 5-10 минути, за да се активира маята.
  3. Докато чакате, пресейте брашното.
  4. След това добавете водата с маята и меда към брашното.
  5. Сложете сол и започнете да месите тесто.
  6. Оформете хляб и го оставете да втаса. Целта е да увеличи обема си два пъти.
  7. След това направете леки прорези в хляба и го поставете в тава, на дъното, на която има хартия за печене.
  8. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 25-30 минути на средно ниво.
  9. Извадете хляба и го оставете да изстине върху метална решетка. 
  10. За да го съхраните свеж и пухкав, приберете го в памучна торба за печива. 

Снимка: iStock

Свързани статии

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай