Лятна изненада
18.05.2004г. / 00 00ч.
Аз жената
Продукти:
5 яйца
5 супени лъжици брашно
5 супени лъжици захар
2 ванилии на прах (или течна)
2 кисели млека
лимони
една чаена чаша захар
Приготвяне:
Яйцата и захарта се разбиват. Прибавя се брашното и едната ванилия и се пече в предварително загрята фурна на 250 градуса. Докато се пече пандишпанът в друг съд се разбъркват двете кисели млека със чаената чаша захар и другата ванилия. След като блатът е готов се нарязва на ромбоиди, но не се вади от тавата. Залива се с киселото мляко(захарта трябва да се е разтворила). Първо се слага половината мляко, след 30 минути останалото. Отгоре се настъргва кората на един лимон.