Меню

Агнешки бут с червени картофи

15 април 2025 | 10:00 | Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
Агнешки бут с червени картофи
250 мин.

  • Порции: 3-4

Споделяме една апетитна рецепта за агнешки бут с червени картофи. 

Продукти
Приготвяне
  1. В кухненски робот комбинирайте съставките за марината. 
  2. Смелете ги до получаването на хомогенна смес. 
  3. Намажете месото добре отвсякъде. 
  4. Оставете го на стайна температура, за да се маринова за 1 час. 
  5. В купа комбинирайте обелените и нарязани картофи с необеления чесън и зехтина. 
  6. Сложете агнешкото месо в подходяща тава за печене. 
  7. Около него подредете картофите, сипете и малко вода или бульон. 
  8. Покрийте тавата с алуминиево фолио за печене. 
  9. Печете в предварително загрята фурна на 230 градуса за 90 минути. 
  10. Премахнете фолиото и печете на 200 градуса, докато се получи хубава златиста коричка. 
  11. Когато месото е готово, оставете го да „почине“ 20 минути преди да сервирате.

Свързани статии

Снимка: Sstock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай