Панакота е един от най-лесните и вкусни италиански десерти. Споделяме рецепта за панакота с кафе.
Приготвяне
-
Накиснете желатина във вода, според описанието на опаковката.
-
В тенджера на котлона сипете сметаната, ванилията, захарта и кафето.
-
Бъркайте сместа, докато леко започне да завира.
-
Не бива да загорява, но е важно захарта добре да се разтвори.
-
Отцедете желатина и го добавете в сместа.
-
Разбъркайте добре.
-
С помощта на черпак разпределете сместа в подходящи чаши или купички.
-
Покрийте със свежо фолио и сложете в хладилник за 4 часа.
-
Пригответе соса.
-
В тенджера на котлона сложете начупения шоколад и кафето.
-
Разбъркайте добре, за да се получи хомогенна смес и шоколадът да се разтопи.
-
Извадете стегнатия вече крем и залейте със соса в купичка или обърнете в подходяща чиния и тогава овкусете.
Снимка: iStock
Как бихте оценили рецептата?