Меню

Панакота с кафе

8 април 2025 | 10:32 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
лесно
Добави в любими
Панакота с кафе
270 мин.

  • Порции: 6

Панакота е един от най-лесните и вкусни италиански десерти. Споделяме рецепта за панакота с кафе.

Продукти
Приготвяне
  1. Накиснете желатина във вода, според описанието на опаковката. 
  2. В тенджера на котлона сипете сметаната, ванилията, захарта и кафето. 
  3. Бъркайте сместа, докато леко започне да завира. 
  4. Не бива да загорява, но е важно захарта добре да се разтвори. 
  5. Отцедете желатина и го добавете в сместа. 
  6. Разбъркайте добре. 
  7. С помощта на черпак разпределете сместа в подходящи чаши или купички. 
  8. Покрийте със свежо фолио и сложете в хладилник за 4 часа. 
  9. Пригответе соса. 
  10. В тенджера на котлона сложете начупения шоколад и кафето. 
  11. Разбъркайте добре, за да се получи хомогенна смес и шоколадът да се разтопи. 
  12. Извадете стегнатия вече крем и залейте със соса в купичка или обърнете в подходяща чиния и тогава овкусете. 

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай