Наближава светлия християнски празник Цветница, на който ще сплитаме венци от цветя, ще приготвяме вкусни ястия и ще се радваме на компанията на близките си.
Днес ви предлагаме да опитате вкусната ни рецепта за домашна питка за Цветница:
Продукти
Приготвяне
Затоплете леко млякото – нека е топло, но не горещо.
Разтворете маята и захарта в затопленото мляко.
Добавете 4 с.л. брашно, разбъркайте и оставете на топло да втаса за около 10 минути.
Смесете всички останали съставки заедно с втасалата мая.
Замесете меко тесто и го оставете да втаса покрито с кърпа за 45 минути.
Декорирайте питата с цветя и клонки с малка част от тестото.
Намажете с жълтъка.
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути или до готовност.
След изваждане от фурната поръсете питата с малко студена вода и я покрийте с кърпа, за да стане още по-мека.