Меню

Рецепта за нискокалоричен козунак

15 април 2025 | 07:00 | Мария Василева
средно
Добави в любими

Ако се стремите към намаляване на приема на калории, може би си мислите, че на великденската трапеза няма да има нищо за вас. Но нека ви убедим в обратното. Можете да отделите малко време и да си приготвите нискокалорична версия на любимия козунак. Ето как:

Нискокалоричен козунак

Продукти
Приготвяне
  1. В голяма купа смесете сухите съставки и разбъркайте добре.
  2. Добавете зехтина и млякото.
  3. Замесете тестото за вашия нисковъглехидратен козунак.
  4. А след това го оставете да втаса на стайна температура за около 1ч. и 30 мин.
  5. Когато тестото се удвои, нарежете го на три части.
  6. Разточете добре и сплетете на плитка.
  7. Намажете с жълтъка.
  8. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25 мин. (или до суха клечка.)
  9. След като го извадите, покрийте с кърпа и изчакайте хубаво да изстине.

Време за подготовка: 20 минути
Време за готвене: 2 часа 
Общо време: 2 часа и 20 минути
Порции: 6

Хранителна информация (за 1 порция): 337 калории
Протеин 9 г
Мазнини: 14 г
Въглехидрати: 55 г

Свързани статии

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай