Меню

Десерт с козунак

17 април 2025 | 06:30 | Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
Снимка: istock
75 мин.

  • Порции: 8-10

Десертите с козунаци винаги са вкусни. Споделяме една сладка и лесна рецепта с вас. 

Продукти
Приготвяне
  1. Намажете подходяща тава за печене с масло. 
  2. Нарежете козунака. 
  3. Подредете козуначените филийки в тавата, но изправени. 
  4. Нека се разминават леко, за да се получат малки разстояния между тях. 
  5. В купа разбийте яйцата. 
  6. Добавете към тях останалите съставки за заливката и орехите. 
  7. Поръсете козунака с плодовете. 
  8. След това залейте равномерно със сместа. 
  9. Оставете за известно време, за да се напои тестото.
  10. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути или докато сладкишът стане златистокафяв. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай