Ако традиционните рецепти за агнешко за Великден са ви омръзнали, опитайте едно алтернативно предложение за агнешки тажин от кухнята на Северна Африка.
Продукти
Приготвяне
Покрийте плитка тава за печене с фолио и я намажете с олиото.
Подредете нарязаните зеле и моркови.
Оваляйте добре с още малко олио и разбъркайте с ръце, за да се покрият добре с мазнина.
Печете на по-висока решетка близо до реотаните в загрята на 180 градуса фурна за няколко минути.
Извадете от фурната, разбъркайте и върнете обратно, докато зеленчуците хванат загар.
Повторете това, докато зелето и морковите добият коричка и лек загар.
Извадете от фурната.
Поръсете с всички останали подправки и лука.
Разбъркайте много добре, докато продуктите се смесят.
Сервирайте като гарнитура, предястие или топла салата.