Меню

Разкошен агнешки тажин

18 април 2025 | 12:30 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Агнешки тажин. Снимка: istock
120 мин

  • Порции: 10

Ако традиционните рецепти за агнешко за Великден са ви омръзнали, опитайте едно алтернативно предложение за агнешки тажин от кухнята на Северна Африка. 

Продукти
Приготвяне
  1. Покрийте плитка тава за печене с фолио и я намажете с олиото. 
  2. Подредете нарязаните зеле и моркови. 
  3. Оваляйте добре с още малко олио и разбъркайте с ръце, за да се покрият добре с мазнина. 
  4. Печете на по-висока решетка близо до реотаните в загрята на 180 градуса фурна за няколко минути. 
  5. Извадете от фурната, разбъркайте и върнете обратно, докато зеленчуците хванат загар. 
  6. Повторете това, докато зелето и морковите добият коричка и лек загар. 
  7. Извадете от фурната. 
  8. Поръсете с всички останали подправки и лука. 
  9. Разбъркайте много добре, докато продуктите се смесят. 
  10. Сервирайте като гарнитура, предястие или топла салата. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай