Меню

Агнешка яхния със сладки картофи

17 април 2025 | 14:30 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Агнешка яхния със сладки картофи
60 мин.

  • Порции: 10

Великден наближава и е време да помислим какво ще готвим. Опитайте нашата рецепта за агнешка яхния със сладки картофи. Смесицата от вкусове и аромати ще ви очарова. 

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте олиото в голям тиган. 
  2. В него запечатайте агнешкото до кафяв цвят от всички страни. 
  3. Отцедете мазнината. 
  4. Долейте виното. 
  5. Овкусете с чесъна, мащерката, дафиновия лист, пипера и солта. 
  6. Разбъркайте добре. 
  7. Намалете котлона и оставете да къкри за 20 минути, като разбърквате от време на време. 
  8. Добавете сладкия картоф, пащърнака и целината. 
  9. Оставете да заври, намалете котлона на слабо и оставете да къкри за 30 минути, докато зеленчуците омекнат. 
  10. Смесете сметаната и брашното, като разбъркате много добре, за да не останат бучки. 
  11. Добавете половината от сместа в тигана. Разбъркайте. 
  12. Добавете и останалата половина от сместа, разбъркайте. 
  13. Извадете дафиновия лист и продължете да готвите, докато се сгъсти. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Тц ( преди 1 ден )
100-120 лв само за продукти (без тока и времето) за 2 порцийки ,които няма да стигнат на никой ние сме 3 деца дъщерите и синът аз, жената, значи само за мен и синът ми..._По добре някоя супа направете агнешка ,мазна с картофче,морков,целинка и не похабявайте виното.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар