Великден наближава и е време да помислим какво ще готвим. Опитайте нашата рецепта за агнешка яхния със сладки картофи. Смесицата от вкусове и аромати ще ви очарова.
Продукти
Приготвяне
Загрейте олиото в голям тиган.
В него запечатайте агнешкото до кафяв цвят от всички страни.
Отцедете мазнината.
Долейте виното.
Овкусете с чесъна, мащерката, дафиновия лист, пипера и солта.
Разбъркайте добре.
Намалете котлона и оставете да къкри за 20 минути, като разбърквате от време на време.
Добавете сладкия картоф, пащърнака и целината.
Оставете да заври, намалете котлона на слабо и оставете да къкри за 30 минути, докато зеленчуците омекнат.
Смесете сметаната и брашното, като разбъркате много добре, за да не останат бучки.
Добавете половината от сместа в тигана. Разбъркайте.
Добавете и останалата половина от сместа, разбъркайте.
Извадете дафиновия лист и продължете да готвите, докато се сгъсти.
100-120 лв само за продукти (без тока и времето) за 2 порцийки ,които няма да стигнат на никой ние сме 3 деца дъщерите и синът аз, жената, значи само за мен и синът ми..._По добре някоя супа направете агнешка ,мазна с картофче,морков,целинка и не похабявайте виното.
отговорСигнализирай за неуместен коментар