Меню

Агнешки ребърца с мед и вино

19 април 2025 | 11:30 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Агнешки ребърца с мед и вино
60 мин.

  • Порции: 8

Предлагаме една чудесна рецепта за Великденски агнешки ребърца с мед и вино. Можете да използвате рецептата и за Гергьовден. 

Продукти
Приготвяне
  1. Поставете агнешкото в тава за печене. 
  2. В купа смесете лука, виното, соевия сос, лимоновия сок, меда, зехтина, чесъна, канелата, солта и пипера. 
  3. Разбъркайте много добре, докато се смесят. 
  4. Залейте агнешкото с получената марината и втрийте навсякъде. 
  5. Покрийте и приберете в хладилник за 1 час. 
  6. Печете в загрята на 200 градуса фурна за около час и половина или до златиста коричка.  

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай