Печеното агнешко е традиция за Великден. Добавете към нея изобилие от аромати и няма да сгрешите. Опитайте рецептата ни за печени агнешки гърди с много аромати.
Продукти
Приготвяне
Загрейте фурната на 150 градуса.
В купа смесете зехтина с кимиона, солта, черния и червения пипер, канелата, кориандъра, лютия пипер. Разбъркайте.
Покрийте месото с получената смес и втрийте добре.
Увийте стегнато с алуминиево фолио.
Печете в загрятата фурна за около 2 часа.
Междувременно смесете нарязания магданоз, оцета, лимоновия сок, чесъна, меда, още малко лют пипер по желание и малко сол.
Разбъркайте добре и оставете настрана.
Извадете месото от фурната и свалете фолиото.
Увеличете фурната на 230 градуса.
Овкусете месото с новата порция аромати и вкусове, като облеете с лъжица от отделените сокове.
Върнете обратно във фурната до получаване на загар или около 40 минути.