Меню

Печени агнешки гърди с много аромати

17 април 2025 | 09:00 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Печени агнешки гърди с много аромати
60 мин.

  • Порции: 10

Печеното агнешко е традиция за Великден. Добавете към нея изобилие от аромати и няма да сгрешите. Опитайте рецептата ни за печени агнешки гърди с много аромати.

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте фурната на 150 градуса. 
  2. В купа смесете зехтина с кимиона, солта, черния и червения пипер, канелата, кориандъра, лютия пипер. Разбъркайте. 
  3. Покрийте месото с получената смес и втрийте добре. 
  4. Увийте стегнато с алуминиево фолио. 
  5. Печете в загрятата фурна за около 2 часа. 
  6. Междувременно смесете нарязания магданоз, оцета, лимоновия сок, чесъна, меда, още малко лют пипер по желание и малко сол. 
  7. Разбъркайте добре и оставете настрана. 
  8. Извадете месото от фурната и свалете фолиото. 
  9. Увеличете фурната на 230 градуса. 
  10. Овкусете месото с новата порция аромати и вкусове, като облеете с лъжица от отделените сокове. 
  11. Върнете обратно във фурната до получаване на загар или около 40 минути. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай