Меню

Агнешко къри за Гергьовден

29 април 2025 | 15:14 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Агнешко къри
60 мин.

  • Порции: 10

Агнешкото за Гергьовден винаги може да се разнообрази с някои нови идеи. Опитайте рецептата ни за агнешко къри, с което хем да спазите традицията за агнешко на празника, хем да внесете различен вкус. 

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте 2 супени лъжици от олиото в дълбок съд за готвене на котлон на среден към силен огън. 
  2. В него запечатайте месото, като обръщате от време на време, така че да покафенее от всички страни. 
  3. Извадете месото и оставете настрана. 
  4. В съда добавете останалото олио и загрейте. Намалете котлона на среден огън. 
  5. В съда добавете лука и разбърквайте до златисто или около 10 минути. 
  6. Добавете подправките и разбъркайте много добре, докато се смесят. 
  7. Върнете агнешкото в съда. 
  8. Залейте с бульона. Добавете солта. 
  9. Оставете да заври, намалете котлона, покрийте и оставете да къкри 1 час. 
  10. След като агнешкото стане крехко и меко свалете капака и оставете да къкри още 20 минути, докато се сгъсти. 
  11. Накрая добавете киселото мляко и лимоновия сок. Сервирайте веднага. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай