Меню

Италиански пай с ориз

24 април 2025 | 06:30 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Италиански оризов пай
60 мин.

  • Порции: 10

Италианската кухня винаги очарова с вкусовете си. Опитайте една нова идея за пай на оризова основа, която ще завладее сетивата ви. 

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте фурната на 180 градуса. 
  2. Намажете форма за печене с малко масло. 
  3. В купа разбийте яйцата. 
  4. Към тях добавете захарта и разбийте добре с миксер. 
  5. Добавете рикотата и ванилията, 
  6. Разбийте до гладкост. 
  7. Добавете сметаната и отново разбийте с миксера. 
  8. Излейте тестото в подготвената форма за печене. 
  9. Добавете сварения ориз и нарязани ананас, разбъркайте. 
  10. Печете в загрята форма до златисто или за около 1 час. 
  11. Извадете от  фурната и оставете да изстине. 
  12. Приберете в хладилник за няколко часа, преди да сервирате. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай