Меню

Печено агнешко с фурми

20 април 2025 | 07:00 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Печено агнешко с фурми
60 мин.

  • Порции: 10

Агнешкото си отива перфектно със сушени плодове. Опитайте сладостта на фурмите в комбинация с агнешко в нашата рецепта за печено агнешко с фурми. 

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте фурната на 200 градуса. 
  2. В купа смесете нарязаните сливи и боровинки. 
  3. Залейте с ликьора и оставете настрана да поемат. 
  4. В друга купа смесете розмарина, мащерката, кориандъра, солта и пипера, разбъркайте. 
  5. Разрежете агнешките бутчета наполовина, така че да можете да ги напълните. 
  6. Поръсете обилно отвътре и отвън със сместа с подправките. 
  7. Добавете нарязаните бадеми и ментата към месото. 
  8. Добавете и чесъна, като го разпределите между бутчетата. 
  9. Затворете разрязаното месо и оваляйте в зехтин и оставащите подправки отвън. 
  10. Поставете агнешките бутчета в тава за печене и поръсете с останалите подправки. 
  11. Печете го златисто. 
  12. Смесете малко масло с меда, балсамовия оцет и нарязаните фурми. 
  13. Намалете фурната. 
  14. Добавете фурмите, оцета и меда към месото. 
  15. Печете за още около 30 минути. 
  16. Сервирайте поръсено с наситнен босилек и мента. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай