Няма по-добра комбинация от агнешко с плодов вкус. Затова опитайте едно ново предложение за великденската ви трапеза – рецепта за агнешко с малинов сос.
Продукти
Приготвяне
В блендер смесете бульона, малините, сладкото и оцета.
Пасирайте до гладка смес.
Прехвърлете в купа и оставете настрана.
Загрейте голям тиган на среден към силен огън.
В него запечатайте месото от всички страни.
Извадете от тигана и оставете настрана.
Направете дупки в месото с помощта на шишче или вилица.
Потопете го в купата с малиновия сос.
Покрийте и приберете в хладилник за през нощта.
Загрейте фурната на 180 градуса.
Извадете агнешкото от маринатата и го сложете в тава за печене.
Печете за 1 час в загрята фурна.
Намалете фурната и печете за още 20 минути.
Междувременно сложете останалата марината в тенджера на котлона на среден към силен огън.
Гответе с разбъркване, докато се сгъсти или около 10 минути.