Меню

Агнешко с малинов сос

17 април 2025 | 10:00 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Агнешко с малинов сос
60 мин.

  • Порции: 4

Няма по-добра комбинация от агнешко с плодов вкус. Затова опитайте едно ново предложение за великденската ви трапеза – рецепта за агнешко с малинов сос. 

Продукти
Приготвяне
  1. В блендер смесете бульона, малините, сладкото и оцета. 
  2. Пасирайте до гладка смес. 
  3. Прехвърлете в купа и оставете настрана. 
  4. Загрейте голям тиган на среден към силен огън. 
  5. В него запечатайте месото от всички страни. 
  6. Извадете от тигана и оставете настрана. 
  7. Направете дупки в месото с помощта на шишче или вилица. 
  8. Потопете го в купата с малиновия сос. 
  9. Покрийте и приберете в хладилник за през нощта. 
  10. Загрейте фурната на 180 градуса. 
  11. Извадете агнешкото от маринатата и го сложете в тава за печене.
  12. Печете за 1 час в загрята фурна. 
  13. Намалете фурната и печете за още 20 минути. 
  14. Междувременно сложете останалата марината в тенджера на котлона на среден към силен огън. 
  15. Гответе с разбъркване, докато се сгъсти или около 10 минути. 
  16. Сервирайте месото полято със соса. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай