Меню

Хрупкаво агнешко с ментова коричка и винегрет

21 април 2025 | 07:00 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Хрупкаво агнешко с ментова коричка и винегрет
60 мин.

  • Порции: 10

Агнешкото е винаги по-вкусно, ако е с хрупкава коричка. А ако към него добавите ароматен винегрет, рецептата се издига на следващото ниво. 

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте фурната на 200 градуса. 
  2. Покрийте тава за печене с фолио. 
  3. Пригответе купа с ледена вода и оставете настрана. 
  4. В тенджера на котлона кипнете вода. 
  5. В нея сварете листата мента за 10 секунди. 
  6. Прехвърлете ги веднага в ледената вода за 30 секунди. 
  7. Отцедете и оставете настрана. 
  8. В блендер смесете чесъна, зехтина, галетата, солта, пипера, лютия червен пипер и ментата. 
  9.  Пасирайте за 20 секунди, докато се смесят. 
  10. Прехвърлете сместа в купа. 
  11. Добавете пармезана и разбъркайте. 
  12. В друга купа смесете горчицата и меда. 
  13. Овкусете месото с малко сол и черен пипер, втрийте. 
  14. Загрейте зехтина в тиган на силен огън. 
  15. Запечатайте месото от всяка страна по 3 минути. 
  16. Прехвърлете месото в подготвената тава за печене. 
  17. Намажете месото със сместа с горчицата и меда. 
  18. След това оваляйте в сместа с пармезана и галетата. 
  19. Подредете месото в тавата и печете за 45-50 минути до златисто. 
  20. За винегрета:
  21. Смесете зехтина, оризовия оцет, меда, горчицата, солта и пипера в купа. 
  22. Разбъркайте добре. 
  23. Сервирайте добре изпеченото месо, полято с винегрета. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай