Меню

Задушен агнешки джолан с розмарин и магданоз

18 април 2025 | 09:30 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Задушен агнешки джолан с розмарин и магданоз
60 мин.

  • Порции: 8

Какво е празничната трапеза за Великден или Гергьовден без агнешко. Опитайте да разнообразите менюто с една чудесна рецепта за агнешки джолан с ароматни зелени подправки. 

Продукти
Приготвяне
  1. Втрийте месото със солта и пипера. 
  2. Загрейте зехтина в съд за печене, но на котлона на среден към силен огън. 
  3. В него запечатайте месото до златисто от всички страни. 
  4. Прехвърлете джоланите в друг съд и оставете настрана. 
  5. В съда на котлона в същата мазнина задушете морковите, лука и чесъна, като разбърквате около 10 минути, докато омекнат. 
  6. Добавете виното, доматите, двата вида бульон, розмарина. 
  7. Върнете месото в съда и гответе за около 1 час на слаб огън, докато започне да се редуцира и сгъстява. 
  8. Загрейте фурната на 200 градуса. 
  9. Прехвърлете съда във фурната. 
  10. Покрийте с фолио и гответе за още 1 час. 
  11. Свалете фолиото, усилете фурната на 220 градуса и печете за още 40 минути. 
  12. Преди сервиране поръсете с пресен магданоз. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай