Какво е празничната трапеза за Великден или Гергьовден без агнешко. Опитайте да разнообразите менюто с една чудесна рецепта за агнешки джолан с ароматни зелени подправки.
Продукти
Приготвяне
Втрийте месото със солта и пипера.
Загрейте зехтина в съд за печене, но на котлона на среден към силен огън.
В него запечатайте месото до златисто от всички страни.
Прехвърлете джоланите в друг съд и оставете настрана.
В съда на котлона в същата мазнина задушете морковите, лука и чесъна, като разбърквате около 10 минути, докато омекнат.
Добавете виното, доматите, двата вида бульон, розмарина.
Върнете месото в съда и гответе за около 1 час на слаб огън, докато започне да се редуцира и сгъстява.
Загрейте фурната на 200 градуса.
Прехвърлете съда във фурната.
Покрийте с фолио и гответе за още 1 час.
Свалете фолиото, усилете фурната на 220 градуса и печете за още 40 минути.