Меню

Свинска кавърма

18.05.2012г. / 21 01ч.
Аз жената
Свинска кавърма

Необходими продукти:
килограм свинско месо от бут
kилограм зелени и килограм червени пиперки
половин килограм лук
5 яйца
половин чаена чашка олио
сол
кимион и чер пипер на вкус.

Приготвяне:
В сгорещената мазнина се задушава предварително нарязаното на правоъгълни парчета месо, прибавя се лука, който заедно с месото се посолява и също се задушава на тих огън. Измитите, нарязани на дребно пиперки се добавят заедно с лука, ако са сурови, а ако са консервирани по-късно. По преценка на готвача се добавя кимион и чер пипер. Разбитите и посолени яйца се добавят в края на ястието 5 минути преди то да се свали от котлона.
Приятен апетит!

Коментирай