Меню

Печен френски тост с остатъци от козунак

21 април 2025 | 07:30 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Печен френски тост с остатъци от козунак
60 мин.

  • Порции: 10

Остатъците от великденския козунак могат да се превърнат в чудесен печен френски тост с крем. Нашата рецепта е всичко, което ви трябва, за да превърнете сухия козунак в чудесен сладкиш за закуска. 

Продукти
Приготвяне
  1. Поставете нарязания козунак в тава за печене, покрита с хартия. 
  2. В голяма купа разбийте яйцата, млякото, захарта, ванилията и солта. 
  3. Излейте сместа върху козунака. 
  4. Приберете в хладилника за през нощта да се накисне добре. 
  5. Извадете от хладилника половин час преди да печете. 
  6. Нарежете маслото и го набучете на различни места в сместа. 
  7. Печете в загрята на 220 градуса фурна за 45 минути. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай