Меню

Рецепта за пудинг с остатъци от козунак

22 април 2025 | 08:00 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Пудинг с остатъци от козунак
60 мин.

  • Порции: 10

Сух козунак, който ви е останал от Великден не трябва да се изхвърля. С него могат да се приготвят толкова много печива, сладкиши и десерти! Едно от нашите предложения включва превръщането на остатъците от козунак в уханен пудинг. Опитайте нашата рецепта за пудинг с остатъци от козунак и пухкав крем.

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте фурната на 180 градуса. 
  2. Намажете с малко мазнина форма за печене и я покрийте с хартия. 
  3. Нарежете козунака на филийки. 
  4. Намажете козунака с разтопеното масло с помощта на четка. 
  5. В купа разбийте яйцата, сметаната, млякото и ванилията. 
  6. Добавете 2 супени лъжици захар и отново разбийте с миксера. 
  7. Залейте козунака с получената смес. 
  8. Печете в загрята фурна за около 40 минути или до златиста коричка. 
  9. Извадете пудинга и оставете да изстине. 
  10. Поръсете с пудра захар преди да сервирате. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай