Меню

Пържола със сос от печено

1 декември 2008 | 17:54 | Аз жената
4 от 1 гласа
Добави в любими
Пържола със сос от печено

Приготвяне

Най-вкусна е вратната пържола. Начуква се хубаво през найлон, натрива се леко с чер пипер и се пържи в малко мазнина, може и да се опече.

Сосът се приготвя от отцедената мазнина, в която са опържени(пекли) пържолите, в която се запържват 3с. л. брашно. Разрежда се с предварително приготвен бульон от гъби 1/2 л. (едно кубче на “Маги”).

Сервира се с топла гарнитура – пържени картофи или картофено пюре, задушени в краве масло моркови, грах.


Салата от пиле
Картофи-цървулки
Пита “Коледна звезда”
Баница с късмети
Плодова торта

* * *

Участва в конкурса “Коледна и новогодишна трапеза

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай