Меню

Плодова торта

1 декември 2008 | 17:59 | Аз жената
2 от 3 гласа
Добави в любими
Плодова торта

Приготвяне

Продукти:
2 яйца
200 г захар
200 г кисело мляко
100 г масло (олио)
300 г брашно
1 бакпулвер
1 ванилия

Приготвяне:
Изброените продукти се разбиват, поставят Се в намазана с олио и поръсена с брашно Форма за торта, Пече се на 180 градуса в предварително загрята фурна. Като се охлади се разрязва на две, леко се поръсва със сироп от компот, маже се със сметана, а отгоре се нареждат плодовете от компота.
Отстрани се полепват начукани орехи.
Престоява няколко часа в хладилник преди поднасяне.


Салата от пиле
Картофи-цървулки
Пържола със сос от печено
Пита “Коледна звезда”
Баница с късмети

* * *

Участва в конкурса “Коледна и новогодишна трапеза

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
totu ( преди 12 години )