Продукти:
2 яйца
200 г захар
200 г кисело мляко
100 г масло (олио)
300 г брашно
1 бакпулвер
1 ванилия
Приготвяне:
Изброените продукти се разбиват, поставят Се в намазана с олио и поръсена с брашно Форма за торта, Пече се на 180 градуса в предварително загрята фурна. Като се охлади се разрязва на две, леко се поръсва със сироп от компот, маже се със сметана, а отгоре се нареждат плодовете от компота.
Отстрани се полепват начукани орехи.
Престоява няколко часа в хладилник преди поднасяне.
Салата от пиле
Картофи-цървулки
Пържола със сос от печено
Пита “Коледна звезда”
Баница с късмети
* * *
Участва в конкурса “Коледна и новогодишна трапеза”