От изброените продукти се оформя тесто, от което се оформят хлебчета с големина на яйце, оставят се да втасат, намазват се с кисело мляко и се поръсват със сусам. Изпичат се в предварително загрята фурна на 200 градуса за 30 мин. От 2 с. л. вода и брашно се омесва тесто, от което се оформят шийките на лебедите – оформят се ченгелчета като ръкописната буква “г” и също се изпичат. Хлебчетата се разделят на две с хоризонтален разрез. Двете половини на хлебчетата се почистват от средата, т. е. издълбават се. Долната половина се напълва с картофено пюре, руска салата или подобна смес. Горната половина на хлебчето се разделя на две половини и се забожда в сместа като крила и накрая се забожда и шията.
* * *
Участва в конкурса “Коледна и новогодишна трапеза”