Това е едно красиво и питателно предястие, подходящо за празничната трапеза на Коледа или Нова Година.
Приготвяне:
Сварете твърдо яйцата. Обелете и настържете. Добавете изварата и орехите. По желание добавете малко счукан чесън. Ако не очаквате на гости малки деца, добавете и черен пипер. Омесете хомогенна смес и оформете снежни човеци от голяма и малка топка яйчена смес, както и конус за тялото на елхата.
За елхичката:
Нарежете магданоза на дребно. С него покрийте конуса и тялото на елхата е готово. Украсете с помощта на малки кръгчета в червено (чушка) и жълто (кора от лимон), които прикрепете към елхата с помощта на клечки за зъби. Изрежете звездичка от кората на лимона и поставете най-отгоре. Ето че елхичката-предястие е готова. Поставете в средата на чинията.
За снежните човеци:
От зрънца черен пипер направете очите и копчетата на снежния човек. От червената чушка изрежете “морков” за нос. Шапката направете от две парченца краставица. Прикрепете с помощта на клечка за зъби. Подредете снежковците около елхата.
* * *
Салата от цвекло и кисели краставички
Коледна и новогодишна трапеза