Патладжаните са вкусен и обичан зеленчук в нашата кухня. В последните години се намират през всички сезони на пазара. Тази рецепта в класическия й вид е с козе сирене, но при липса на такова може да се направи и с краве.
Патладжанените рулца са подходящо вегетарианско ястие или за невегетарианци могат да се поднесат като салата, предястие или гарнитура. Могат да се поднасят както топли, така и студени.
Продукти:
2-3 едри патладжана
около 200 г сирене
около 100 г извара
чесън (по желание)
копър или магданоз (по желание)
олио
сол на вкус
Приготвяне:
Почистете патладжаните и нарежете на филийки с дебелина около 1 см. Запържете до златисто от двете страни. Поставете върху кухненска хартия, за да попие мазнината.
В купа натрошете сиренето, разбъркайте с изварата. Добавете нарязаните на ситно чесън и магданоз (копър).
С изстиналите патладжанени филийки и плънката оформете рулцата. Гарнирайте с магданоз.
Добър апетит!
* * *