Продукти за 2 порции:
около 300-400 г манатарки – по възможност пресни, може и сушени или консервирани, замразени
1 пакетче масло
1 суп. лъж. олио
1/2 китка копър
сол, черен пипер на вкус
Приготвяне:
Почистете манатарките и измийте обилно с вода. Ако използвате сушени – потопете в хладка вода за около 2-3 часа. Отцедете добре от водата и нарежете на едри парчета.
Загрейте леко маслото и олиото. Добавете манатарките и бъркайте.
Похлупете с капак и оставете леко да се задушат. Общо оставете на котлона поне 15 минути. След като изключите котлона, оставете още малко захлупено. При поднасянето овкусете и поръсете с копър.
Добър апетит!
* * *
Гъби със зеленчуци на фурна
Грахова супа с гъби
Мелничарски стек