Продукти:
2бр. пилешко филе по 200 г
1 глава чесън
средно голяма глава лук
100 г бяло вино
100 г морков
300 г пресни гъби
500 г кисело мляко
1 равна с. л. джоджен
2 пресни зелени чушки
1 люта чушка
50 г царевица от консерва
Приготвяне:
Месото се нарязва на хапки, пресните чушки на полумесеци, главата лук на едро, добавят се морковите и почистените гъби. Продуктите се запържват на бавен огън за около 15 минути. Добавя се виното и се задушава под капак за 20 минути. Сервира се в голяма чиния, като се изсипва на венец, за да остане повече празно място в средата. Киселото мляко се разбива с джоджена, солта и черен пипер на вкус. Една част от соса се изсипва в средата, а другата около венеца. Поръсва се със ситно нарязан магданоз и люта чушка.