Продукти:
7 яйца
1 и половина ч. ч. захар
1 и половина ч. ч. брашно
2 ванилии
1 бакпулвер
За пълнежа: 1 бурканче мармалад по избор и орехи.
Приготвяне:
Разбиват се хубаво яйцата с миксера, прибавят се захарта, ванилията и бакпулвера. Бърка се 1-2 минути, докато стане много пухкава сместа и накрая се слага брашното и пак се разбива. Сместа се слага в квадратна тава (голяма) като в нея постиламе вестник, който обилно намазваме с олио (оставят се 2-3 сантиметра нагоре по тавата от вестника, защото сместа се надува), изсипваме сместа и печем на 220 градуса до готовност. След като се опече блата, обръщаме тавата и внимателно изсипваме на мокра кърпа, намазваме с мармалада и опечените предварително орехи и веднага навиваме, но много внимателно с помощта на кърпата. така навитото руло поръсваме обилно с пудра захар. Имайте предвид, че рулото става голямо и дълго. Държи се на стайна температура.
Приятен апетит!
* * *