Продукти:
800 г спанак
1/2 пакетче краве масло
4 яйца
60 г кашкавал
2/3 ч. ч. прясно мляко
6 супени лъжици брашно
1 ч. ч. галета
1/3 връзка магданоз
черен пипер
сол
1 ч. ч. олио
Приготвяне:
Спанакът се попарва в малко количество вряща подсолена вода, след което се смила с миксер или се накълцва с нож. Брашното се запържва в кравето масло до светлокремаво и се разрежда с млякото. Полученият сос се изсипва при спаначеното пюре, след което се прибавят галетата, настърганият на ситно кашкавал, 2 яйца, магданоз, черен пипер и сол. Сместа се омесва и от нея се оформят топчета колкото орех. Овалват се в брашното, потапят се в останалите 2 разбити яйца и след това в галетата. Изпържват се в предварително загрято олио. Приготвените крокети се подреждат в чиния, като по желание може да се гарнират с изцедено кисело мляко и магданоз.
* * *
Крокети с магданоз
Крокети с тиквички
Крокети с магданоз и извара