Продукти:
няколко броя краставици
пипер суров (зелен или червен за цвят)
стрък праз
няколко листа маруля
салатен зехтин
сол на вкус
За плънката:
около 500 г извара (може и натрошено сирене)
майонеза
смлян чер пипер
Приготвяне:
Краставиците и суровият пипер се нарязват по дължина след като се измият. Изтърбушват се от семето и се пълнят с плънката от предварително обърканата извара с майонезата. вместо със това ладийките могат да се напълнят и с катък. Готовите лодки се нареждат в подходяща салатиера, като се редуват краставица, пипер (ако е червен става красиво зелено и червено). По същия начин могат да се напълнят и не много едри домати, които се поставят в средата на чинията. Накрая режем ситно листата от марулята с праз лука, разбъркваме със зехтина и сол на вкус и с два пръста наръсваме върху подредените продукти.
Да Вие вкусно и красиво.
* * *