Меню

Салата “Au pair” с дресинг

30.03.2009г. / 12 25ч.
Аз жената
Салата “Au pair” с дресинг

Продукти:
1 маруля
1 морков
1-2 домата
1 краставица
репички
1-2 печени чушки
3-4 лъжици царевица от консерва
1 консерва риба тон
малко кашкавал
За дресинга:
2-3 лъжици горчица
зехтин
сол на вкус
оцет на вкус (3-4 лъжици)

Приготвяне:
Марулята се измива и нарязва или накъсва в дълбока купа. Морковът се измива, обелва и настъргва. Доматите се измиват и нарязват. Краставицата се обелва и нарязва на шайбички. Печените чушки се нарязват на ивички. Репичките, почистени се режат на по- едри парченца. Всичко се смесва в купата и към тях се прибавят царевицата, кашкавала на кубчета и изцедената от соса риба тон.
В бурканче се слагат необходимите продукти за дресинга и се разклаща до получаването на хомогенна смес, която след това се изсипва върху готовата салата.
Салатата осигурява необходимото количество витамини за деня, все пак “колкото повече цветове има в една салата, толкова по- полезна е тя”, а също така е и богата на белтъчини.
Добър апетит.

* * *

Салата “Зелено изкушение”

Коментирай