Продукти:
2-3 стръка зелен лук
2-3 стръка зелен чесън
спанак, кайма за кюфтетата
половин чаена чаша ориз
олио, сол, червен пипер
стръкове магданоз, стръкове девесил
Приготвяне:
В тенджера се налива олио, колкото да се покрие дъното. Леко се запържват лукът и чесънът (всъщност те не се запържват, а се задушават, защото по тях има вода от измиването). След това се прибавя оризът, към който се налива по малко вода и се вари до като набъбне. Добавя се една равна супена лъжица червен пипер. Към тази смес допълваме спанака, който предварително е нарязан на дребно и попарен с вряла вода. Тогава се слага и солта (равна супена лъжица). Следи се за количеството вода, защото сосът трябва да не е много гъст. Към него се прибавят предварително леко запържени кюфтетата, които трябва да се варят заедно с общата смес. Накрая се прибавят магданозът и девесилът.
* * *