Меню

Пролетен пилаф по гръцки

22.04.2009г. / 14 57ч.
Аз жената
Пролетен пилаф по гръцки

Продукти:
2 ч. чаши ориз
1 ч. чаша зехтин
1/2 връзка пресен копър
1/2 връзка пресен джоджен
3-4 стръка пресен кромид лук
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:
Лукът, джодженът и копърът се почистват, измиват и нарязват на ситно, след което се задушават с 1 ч. чаша зехтин в дълбока тенджера. Добавя се оризът, 4 ч. чаши вода, солта и черния пипер. Ястието се оставя на тих огън, докато оризът се свари, след което тенджерата се покрива със салфетка, за да поеме излишната влага и се покрива с капак.
Пилафът може да се сервира като гарнитура, но и като предястие!
Добър апетит!

* * *

Панирани сиренца

Коментирай