Продукти:
4 скумрии
1/2 пак. краве масло
4 лимона
1 ч. л. семе от копър
2 дафинови листа
2 глави лук
магданоз, мащерка, черен пипер, сол
Приготвяне:
Измитите и отцедени риби подсушаваме със салфетка. Поръсваме със сол, черен пипер и сока от два лимона и оставяме 15 мин. на студено. В коремната кухина на всяка скумрия слагаме по едно клонче магданоз и мащерка и по половин дафинов лист. Слагаме ги върху намазана с масло пергаментова хартия (всяка риба върху отделен лист). Около тях поръсваме с лука ситно нарязан, семето от копъра, кръгчета лимон. Загъваме хартията добре. Подреждаме в тавичка и печем във фурна, загрята на 200 градуса, около 40 мин. Поднасяме с хартията.
* * *