Продукти:
600 г филе от мерлуза или бяла риба
5-6 сварени картофа
1 яйце
черен пипер
магданоз
сол
1/4 кутия маргарин
2 яйца
2 с. л. брашно
5-6 л. галета
Приготвяне:
Накъсваме с пръсти сварената риба, прибавяме пасираните картофи, маргарина, разбит с яйцето, сол, черен пипер и ситно нарязания магданоз. Оформяме кюфтетата и последователно ги овалваме в брашно, разбитите яйца и галета. Пържим в горещо олио. Поднасяме със задушени в масло зеленчуци, салата и върху всяко кюфте парченце лимон.
* * *
Кюфтета на скара
Пържени кюфтета
Кюфтета в пролетен сос
Сочни пържени кюфтета
Картофени кюфтета с тиквички и извара
Кюфтета в доматен сос
Спаначени кюфтета
Кайсиени картофени кюфтета