Продукти:
150 г масло
150 г пудра захар
1 ванилия
2 яйца
200 г смлени бадемови ядки
1 бакпулвер
250 г брашно
300мл прясно мляко
кора от 1/2 лимон
За крема:
1 ч. чаша кафе Еспресо
1 ч. чаша прясно мляко
2 суп. лъж. нишесте
50 г масло
100 г пудра захар
Приготовление:
Разбийте маслото с пудрата захар и ванилията. Прибавете яйцата. А след това- настърганата лимонова кора, ядките и брашното, пресято с бакпулвера. Накрая добавете млякото. Изпечете в намаслена форма – около 1час в умерена фурна. Изстиналата торта разрежете на два хоризонтални блата. Крема пригответе като смесите кафето и млякото. Сварете сместа заедно с нишестето. Добавете маслото и пудрата захар. С готовия крем намажете блатовете и ги слепете. Отгоре поръсете със счукани бадеми.