Меню

Риба по дунавски

22.06.2009г. / 10 51ч.
Аз жената
Риба по дунавски

Рецептата е подходяща за приготвяне на открито и при наличие на бакърен котел.

Продукти:
5 кг шаранчета (по около 600 г всяко)
1 щука
4-5 глави лук
3 сухи червени пиперки
2 лъж. едро смлян червен пипер
1 ч. бяло вино
1-2 с. л. доматено пюре
сол на вкус
Ако се прибави и 1 сомче, ще стане много ароматично.

Приготвяне:
Лука и пиперките нарежете на филийки. Изчистената и добре измита риба нарежете на големи парчета и осолете. Редете в бакърен котел, като ръсите от лука и пиперките. Притиснете с длан и налейте вода, колкото да се покрие ръката. Вари се на силен огън. когато рибата започне да ври, поръсете я с червения пипер. Около час след завирането рибата трябва да е готова.. Залейте с виното, в което сте разбъркали доматеното пюре, и свалете от огъня.
Консумира се с картофи, варени в подсолена вода, или варени макарони (юфка).

* * *

Скумрия гювеч

Коментирай