Продукти за 24 палачинки:
250 г брашно
0,5 литра прясно мляко
3 яйца
две щипки сол
1 супена лъжица пудра захар
1 ванилия
1 супена лъжица олио на “Олинеза”
20 г разтопено масло
конфитюр кайсии за украса
парченца киви
къпини, малини
сметана
Приготвяне:
Слага се брашното в дълбок съд, прави се кладенче и в него се изсипват яйцата. Сипва се бавно половината мляко, бие се две-три минути, за да се получи гладка смес. Прибавя се сол, олио, разтопено масло, пудра захар и ванилия. Изсипва се втората половина от млякото. Похлупва се сместа и стои половин час на стайна температура преди пържене.
* * *
Рецептата е от конкурса Кулинарни фантазии
Всичко за палачинките