Продукти:
1 и 1/2 кг пресни големи гъби (печурки)
1 кубче пилешки бульон
1/2 с. л черен пипер
100 г шунка
150 г пушено сирене
2 кисели краставички
1 опаковка трапезна майонеза “Олинеза”
3с. л. горчица “Олинеза”
Приготвяне:
На гъбите им махаме пънчетата. Посоляваме всяка една гъба. Слагаме във всяка една гъба от следната смес: нарязани на ситни кубчета пушеното сирене, шунката, киселите краставички, черния пипер, пилешкия бульон и всичко това го разбъркваме с майонезата и горчицата. Пълнените гъби се слагат в тавичка с малко олио и вода да се запекат във фурната.
* * *
Рецептата е от конкурса
Кулинарни фантазии
Грахова супа с гъби
Предястие с гъби
Пълнени гъби с бекон