Пилешки крилца “Ала мама”
28.09.2009г. / 14 55ч.
Аз жената
Продукти:
1 кг пилешки крилца
1 пакетче чеснов прах
1 пушена майонеза “Олинеза”
1/2 пакетче Вълшебен вкус пиле
1/2 опаковка галета
1 ч. ч. бира
4 с. л. олио “Олинеза”
Приготвяне:
Крилцата се намазват първо едно по едно с Вълшебен вкус пиле и с чесновия прах. След това се намазват с майонезата отгоре и отдолу и накрая едно по едно крилцата се поръсват с галета. Поставят се в тавичка с 1/2 ч. ч. вода, малко олио и 1ч. ч. бира. Пекат се във фурна на 200 градуса за около 45-50 мин.
* * *
Рецептата е от конкурса
Кулинарни фантазии
Пилешки крилца със сусам