Продукти:
125 г кисело мляко
4-5 ч. л. захар
4-5 ч. л. мед “Олинеза”
100 г ягоди
2 бисквити
1-2 капки есенция ром или 1 ч. л. ром или коняк
1 г нескафе (1/2 малка лъжичка)
сметана на спрей
Приготвяне:
Разчупете и натрошете на ситно бисквитите. Сложете ги на дъното на чаша. Смесете киселото мляко със захарта, есенцията и нескафето. Разбъркайте хубаво и оставете съставките да се разтворят в млякото. През това време намачкайте ягодите на пюре и хубаво ги смесете с меда. Оставете няколко ягоди за украса. Отново разбъркайте млечната смес и я оставете за 2-3 часа в хладилника да стегне. Извадете я и я залейте с размесените ягоди с мед. Оставете за още няколко часа в хладилника. Извадете готовия десерт и украсете със сметана и отделените ягоди. Консумирайте студено.
* * *
Рецептата е от конкурса
Кулинарни фантазии
Френски сладкиш с праскови
Пай с круши