Бяла риба с майонеза
30.09.2009г. / 11 45ч.
Аз жената
Вземаме 500 г Бяла риба и я слагаме да се свари в подсолена вода. Изваждаме я след това, изчистваме я внимателно от костиците, прибавяме един твърдо сварен жълтък и накълцваме рибата с остър нож много ситно, прибавяме 1 пълна чаена лъжичка краве нетопено масло, 2 лъжици майонеза, сол и черен пипер на вкус. Разбъркваме сместа. Изсипваме в чиния, даваме й кълбовидна форма, заливаме с майонеза, а наоколо шприцоваме майонеза във вид на розетки или украсяваме с краставички и твърдо сварени яйца.
* * *
Рецептата е от конкурса
Кулинарни фантазии
Бяла риба със сос тартар