Продукти:
1 бурканче конфитюр “Олинеза”
За тестото:
1 яйце (съвсем мъничко се отделя за намазване)
60 г масло
3 супени лъжици мляко (прясно или кисело)
2 супени лъжици захар, ванилия, 1 чаена чаша брашно пресято с чаена лъжичка бакпулвер
Приготвяне:
От изброените продукти се омесва меко тесто, отделя се от него повече от половината, разточва се, поставя се в тавичка, отгоре се намазва с конфитюра. По-малката част тесто се разточва, режат се лентички, които се поставят върху конфитюра. Намазват се с разбито яйце. Пече се в загрята фурна на умерена температура, до розово.
* * *
Рецептата е от конкурса
Кулинарни фантазии
Есенен сладкиш със сини сливи