Меню

Солена торта с желатин

05.10.2009г. / 15 58ч.
Аз жената
Солена торта с желатин

Продукти:
10 г желатин
250 г месен бульон
50 г шунка
100 г майонеза
1 с. л. кетчуп
1 ч. л. ситно нарязан магданоз
1 с. л. ситно нарязан копър
2 твърдо сварени яйца
8 кисели краставички
сол

Приготвяне:
Накисваме желатина в шест пъти повече хладка вода. След като набъбне го прибавяме към топлия бульон и го кипваме. Когато започне да изстива прибавяме майонезата, разбиваме добре. Получената смес разделяме на две части. Едната част смесваме с кетчупа, а другата с копъра и магданоза. Частта с копъра и магданоза изсипваме в кейкова форма намазана с масло. Оставяме я в хладилник да се стегне. После отгоре нареждаме едното яйце нарязано на резенчета, шунката нарязана на ситни кубчета и три-четири краставички нарязани на колелца. Отгоре изсипваме и частта с кетчупа. Поставяме отново в хладилник да се стегне. Обръщаме тортата и украсяваме с другото яйце и краставички.
Добър апетит!

* * *

Рецептата е от конкурса Кулинарни фантазии
Солена торта

Коментирай