1 кг картофи се сваряват с дафинов лист. Смачкват се на пюре с масло и мляко, добавя се ситно нарязан бекон, домати и яйце, сол на вкус.
Замесва се, прави се на топки, които се овалват в галета. Нарязва се 5-6 глави лук, праз, кисело зеле, гъби, моркови. Запържва се всичко. След като всичко е омекнало прибавя се 2-3 чаени чаши кисела вода от зелето, канела на върха на чаена лъжица, подправки, черен пипер. Към всичко това се прибавя и сметаната може и заквасена. Разбърква се. Слага се в тава. Отгоре се нареждат кюфтетата. Запича се всичко, поръсва се с магданоз.
Да ви е сладко.
* * *
Рецептата е от конкурса Кулинарни фантазии
Кюфтета на фурна