Меню

Оризени чашки

06.10.2009г. / 17 44ч.
Аз жената
Оризени чашки

Продукти:
1 чаена чаша ориз
1 ситно нарязана глава лук
1 кубче зеленчуков бульон
3 чаени чаши вода
150 г настърган кашкавал
8 супени лъжици маргарин “Олинеза”
сол, черен пипер, кетчуп “Олинеза”

Приготвяне:
В 3-4 супени лъжици от маргарина се запържва лукът заедно с ориза. Прибавя се водата, в която са разтворени бульонът, солта и черният пипер. Щом оризът се свари към него се прибавя настърганият кашкавал. Сместа се разбърква и с нея се пълнят добре намазани с маргарин чашки, притискат се леко и се обръщат в чинийки. Поливат се отстрани с кетчуп.

* * *

Рецептата е от конкурса Кулинарни фантазии
Мусака с ориз и боб

Коментирай