Меню

Двуцветен сладкиш

06.10.2009г. / 17 59ч.
Аз жената
Двуцветен сладкиш

Продукти:
3 пакета обикновени бисквити
250 г маргарин “Олинеза”
125 г какао на прах
половин кг пудра захар
2 супени лъжици коняк
мляко, сметана, разтопен шоколад, ядки

Приготвяне:
Маргаринът се разбива със захарта докато стане на крем. Разделя се тази маса на две части и в едната се слага какаото. Потапят се половината бисквити в млякото, а другата част – в коняка. В подходящ съд се редят вертикално бисквитите, редувайки между тях белия и шоколадовия крем. Сладкишът се залива с разтопен шоколад и се гарнира с печени ядки.

* * *

Рецептата е от конкурса Кулинарни фантазии
Шприцовани маслени бисквити

Коментирай