Сочни печени хапки с вълшебен вкус
07.10.2009г. / 11 07ч.
Аз жената
Продукти:
филе от пиле или пържола от бут без кокал
около 600 г майонеза “Олинеза”
галета
сол на вкус
розмарин
Приготвяне:
Месото се нарязва на хапки. Нарязаните хапки се натриват с лимонена кора, сол, черен пипер и розмарин. Хапките се намазват с майонеза и се овалват в галета. Нареждат се в тавичка за печене и се запичат 10 мин. в предварително загрята фурна на 220 градуса. Хапките стават сочни с вълшебен вкус. Поднасят се с гарнитура по желание.
* * *
Рецептата е от конкурса
Кулинарни фантазии
Хрупкави хапки
Хапки Морому
Хапки с пъпеш и прошуто