Продукти:
4 яйца
1 чаена чаша захар
200 г разтопен маргарин “Олинеза”
1 и половина чаена чаша брашно
1 бакпулвер
1 чаена чаша конфитюр от праскови (или друг) “Олинеза”
орехови ядки (половинки)
Приготвяне:
Белтъците се отделят от жълтъците и последните се разбиват със захарта до побеляване. Смесват се с маргарина, прибавя се и брашното, смесено с бакпулвера. Разбърква се и се изсипва в намазана с маргарин тавичка. Пече се на умерена фурна около 20 минути. Изважда се от фурната и се намазва с конфитюра. Разбитите на сняг белтъци се поставят отгоре. Украсява се с ореховите ядки и се запича отново около 10 минути.
* * *
Рецептата е от конкурса
Кулинарни фантазии
Френски сладкиш с праскови